Artikelnummer:
214118
't IJ zatte tripel doos (24 x 0,33)
Productomschrijving
De Zatte Tripel bestond eigenlijk al voor Brouwerij ‘t IJ zelf. Voor oprichter Kaspar Peterson in 1985 officieel begon, brouwde hij hem al thuis op het binnenplaatsje, in de keuken en in de schuur. De slaapkamer werd omgevormd tot gist- en lagerruimte. Gebotteld werd de Zatte in de gang. Door de hoplucht sliepen Kaspar en z’n vrouw heerlijk zacht. Toen de kratten zich binnen niet meer lieten opstapelen, verhuisde de brouwerij naar het badhuis aan de Funenkade. Daar wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebrouwen. De proefbrouwsels van alle nieuwe bieren, de specials en al het bier dat wordt geschonken in de proeflokalen komen hier vandaan.
Amsterdam sloot Zatte Tripel al snel in haar hart. Nu, 35 jaar later, is het bier een vaste waarde in veel horeca door het land. Naast het succes van licht- en non-alcoholische bieren zijn ook de zwaardere tripels ongelofelijk populair op het moment. Zo wordt deze klassieke tripel zowel in de koude maanden bij de haard als in hoogzomer op een zonnig terras gedronken.
Amsterdam sloot Zatte Tripel al snel in haar hart. Nu, 35 jaar later, is het bier een vaste waarde in veel horeca door het land. Naast het succes van licht- en non-alcoholische bieren zijn ook de zwaardere tripels ongelofelijk populair op het moment. Zo wordt deze klassieke tripel zowel in de koude maanden bij de haard als in hoogzomer op een zonnig terras gedronken.